FinD - Novice - Počivalšek in Pakova zadovoljna s predstavitvijo slovenskega turizma Avstralcem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.2.2018

Počivalšek in Pakova zadovoljna s predstavitvijo slovenskega turizma Avstralcem

Sydney, 13. februarja (STA) - Slovenska turistična organizacija (STO) in gospodarsko ministrstvo ta teden izvajata prvo intenzivnejšo promocijo slovenskega turizma v Avstraliji, direktorica STO Maja Pak in gospodarski minister Zdravko Počivalšek pa sta zadovoljna z doseženim. Želita si povečati obisk avstralskih turistov, saj ti v povprečju zapravijo več in ostanejo dalj časa.

Pakova je danes v izjavi za STA pojasnila, da je februar za STO že tradicionalno pomemben mesec z vidika promocije države na tujih trgih. "Ta teden bomo intenzivno prisotni v Avstraliji in na Novi Zelandiji. V ponedeljek smo bili v Melbournu, danes v Sydneyju," je pojasnila.

STO je doslej izvedel dva od treh poslovnih dogodkov, na katerih skupaj s turističnimi podjetji predstavlja Slovenijo kot butično in zeleno destinacijo z vrhunsko kulinariko in odličnimi vini. Na vsakem dogodku je bilo prisotnih več kot 130 organizatorjev potovanj, nekateri imajo Slovenijo že v svojih programih, večina pa še ne.

"Po prvih odzivih sodeč smo jih zelo navdušili. STO Avstralijo uvršča med pomembne oddaljene trge, na katerih iščemo nove priložnosti. V zadnjih letih opažamo precejšnjo rast avstralskih turistov v Slovenijo in širšo regijo," je dejala Pakova. Dodala je, da so Avstralci "zanimivi turisti, saj so turisti z daljšo povprečno dobo bivanja, običajno tudi več potrošijo".

Z rezultati obiska je zadovoljen tudi Počivalšek, ki je za STA ocenil, da gre za "krono aktivnostim v smeri povečanja trgovinske menjave z Avstralijo in Novo Zelandijo". Pot je del načrta za promocijo v okviru mednarodnih izzivov, ki ga je potrdila vlada, je dejal.

Med številnimi obiski, ki jih je imel v minulih dneh, je minister izpostavil tudi ogled družbe Asko Gorenje, ki je pomemben dobavitelj gospodinjskih aparatov v Avstraliji. Družba je v lasti Gorenja, letno pa ima prek 60 milijonov evrov prihodkov. "Verjamem, da je bil prvi del obiska uspešen, v sredo nas čaka še obisk Canberre, v petek pa gremo na Novo Zelandijo, kjer bomo prav tako tako Slovenijo predstavljali turističnim agentom," je dodal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar