FinD - Novice - Na Gospodarskem razstavišču štirje specializirani sejmi za pametno industrijo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.2.2018

Na Gospodarskem razstavišču štirje specializirani sejmi za pametno industrijo

Ljubljana, 13. februarja (STA) - Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se danes začenjajo štirje specializirani sejmi za rešitve pametne industrije. Sejmi Ifam, Robotics, Intronika in IT4Industry pokrivajo področja, kot so avtomatizacija, robotika, elektronika in digitalizacija, namenjena pa so strokovni javnosti oz. podjetjem iz zainteresiranih panog.

Sejmi pod skupnim imenom Smart Industry, zasnovani v formatu poslovnih dogodkov (B2B), bodo potekali do vključno petka, organizira pa jih podjetje ICM, specializirano za organizacijo poslovnih sejmov. Trenutno je prisotno v Sloveniji, Srbiji in Bolgariji.

Sejem Ifam pokriva področja avtomatizacije, mehatronike, senzorske tehnologije, sistemov testiranja, kontrolinga, računalniškega vida, merilne tehnologije in montažne ter operativne tehnologije. Na njem bodo proizvajalci, uvozniki in distributerji izdelkov in storitev, povezanih s temi področji, nagovarjali predstavnike podjetij iz panog, kot so med drugim avtomobilske industrija, energetika, strojna, farmacevtska, kemična, prehrambena, lesnopredelovalna, elektro in kovinskopredelovalna industrija.

Sejem Robotics proizvajalcem, uvoznikom in distributerjem ponuja platformo za predstavitev najnovejših tehnologij v sektorju industrijske in storitvene robotike. Ciljne panoge tega dogodka so po navedbah organizatorjev aeronavtika, avtomobilska industrija, gradbena industrija, logistika, kemijska industrija, ladjedelništvo idr..

Sejem Intronika je specializiran za elektroniko, elektrotehniko, komponente, merilno tehniko, programsko opremo in telekomunikacije, nagovarja pa podobne panoge kot sejem Ifam.

Sejem IT4Industry pa je nov strokovni B2B sejem namenjen digitalizaciji. Pokriva področja industrijske programske opreme, industrijskih računalnikov in druge opreme, komunikacije in telekomunikacije, avtomatizacije pametne proizvodnje, masovnih podatkov v oblaku, infrastrukturo in podatkovne mreže, informacijske tehnologije in energijo ter kibernetske sisteme.

Namenjen je podjetjem s področij razvoja aplikacij, računalniške forenzike, upravljanja vsebin, računalniške varnosti, analize podatkov, geografskih informacijskih sistemov itd..

Na dogodke je po pojasnilih organizatorjev prijavljenih več kot 80 razstavljavcev, ki prihajajo Avstrije, Hrvaške, Nemčije, Italije, Poljske, Srbije in Slovenije. V okviru dogajanja bo med drugim potekal tudi prikaz montaže najmočnejšega šestosnega industrijskega robota na trgu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar