FinD - Novice - Počivalšek ob odprtju konzulata v Avstraliji izpostavil pomen gospodarskega sodelovanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.2.2018

Počivalšek ob odprtju konzulata v Avstraliji izpostavil pomen gospodarskega sodelovanja

Melbourne, 12. februarja (STA) - Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je v sklopu obiska v Avstraliji udeležil odprtja novega konzulata v Geelongu. V nagovoru je izpostavil pomen gospodarskega sodelovanja med državama in izrazil prepričanje, da bo to z novim konzulatom še boljše. Sodeloval je tudi na poslovnem srečanju o slovenskem turizmu.

Kot je ob nedeljskem odprtju konzulata poudaril minister, se je blagovna menjava med Slovenijo in Avstralijo lani povečala za 13 odstotkov. "Prepričan sem, da bo odprtje novega konzulata v zvezni državi Viktorija prispevalo k še boljšemu sodelovanju na gospodarskem in kulturnem področju," so njegove besede povzeli na ministrstvu.

Slovensko gospodarstvo je po Počivalškovih besedah izrazito izvozno usmerjeno, zato je prisotnost slovenskih podjetij na avstralskem trgu vse večja, kar Slovenija spodbuja tudi s tovrstnimi poslovnimi srečanji.

Uspešen primer je po Počivalškovih besedah Gorenje, ki svoje izdelke na avstralskem trgu prodaja prek podjetja Asko. "Zato sem tudi prišel; da potencialnim avstralskim vlagateljem še bolje predstavim priložnosti, ki jih čakajo v Sloveniji. Podjetje Harvey Norman že pozna potenciale, ki jih Slovenija nudi. Čas je, da se mu pridružijo še druga avstralska podjetja," je poudaril minister.

Ob obisku Geelonga se je udeležil tudi svete maše v tamkajšnji cerkvi slovenskih izseljencev. Dan je zaključil s poslovnim srečanjem, na katerem je zbranim predstavil potenciale in uspehe slovenskega turizma ter možnosti za tuja vlaganja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar