FinD - Novice - Vlada bo do konca mandata delovala normalno
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.2.2018

Vlada bo do konca mandata delovala normalno

Ljubljana, 12. februarja (STA) - Predsednik vlade Miro Cerar je prvi dan februarske redne seje, ki se je začela s poslanskimi vprašanji, zagotovil, da koalicija deluje in bo tako do konca mandata. Nikakor ne razpada, je dejal. Predpisi se sprejemajo v skladu z normativnim programom, je odgovoril na poslansko vprašanje Vinka Gorenaka iz SDS glede delovanja vlade do konca mandata.

Gorenak je premierja vprašal, kako bo tudi glede na vse več samostojnih akcij koalicijskih partneric in celo samih poslancev SMC zagotovil nemoteno upravljanje države do volitev v državni zbor. Menil je, da Cerarja nihče več ne posluša. "Smo v nevarnem času, ker opravilno sposobne vlade ni več," je menil opozicijski poslanec.

Če kakšen poslanec vloži v zakonodajni postopek zakonski predlog, je to njegova pravica, je pojasnil Cerar. Izrazil je obžalovanje zaradi stavk, a vlada se s sindikati pogovarja in tako bo tudi po koncu stavk, je poudaril.

Vlada je po Cerarjevih besedah odpravila številne varčevalne ukrepe, zagotavlja tudi stabilnost javnih financ. Ukvarja se z vprašanji glede arbitražnega sporazuma, kadar pa je treba, predlaga ustrezne akte. "Vlada deluje in bo do konca mandata delovala normalno," je zagotovil.

Tudi kadrovska politika po njegovih besedah poteka "v normalnih procesih". Glede očitkov o političnem kadrovanju pred volitvami pa je opozoril, da ima vlada svoje pristojnosti in imenuje kadre, za katere meni, da so ustrezni.

Gorenak je želel razpravo o Cerarjevem odgovoru, o čemer bo DZ glasoval v torek v okviru glasovanj.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar