FinD - Novice - Zeleno Posavje za manj odloženih odpadkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.2.2018

Zeleno Posavje za manj odloženih odpadkov

Brežice, 10. februarja (STA) - Brežiška Komunala, ki se je kot vodilni partner povezala s komunalnimi podjetji občin Krško, Sevnica, Radeče in Rogaška Slatina, pripravlja območni okoljevarstveni projekt Zeleno Posavje - za naravo in zdravje. Z njim želijo med drugim spodbuditi vnovično uporabo predmetov in oklestiti količino odloženih kosovnih odpadkov.

Na brežiški Komunali so za STA potrdili, da so se z omenjeno nalogo prijavili na lanski javni poziv za uresničevanje ciljev strategije lokalnega razvoja na območju Lokalne akcijske skupine Posavje. Pristojni so ga že potrdili, zanj imajo vse pripravljeno in ga bodo začeli izvajati takoj po prejetju ustrezne pogodbe, so dodali.

Projekt naj bi stal približno 140.000 evrov, s skoraj 90.000 evri evropske denarne podpore ga nameravajo izvesti predvidoma do konca leta.

S projektom Zeleno Posavje - za naravo in zdravje, pri katerem zunaj Posavja sodeluje tudi OKP javno podjetje za komunalne storitve Rogaška Slatina, ki komunalno službo opravlja tudi v občini Bistrica ob Sotli, bi po podatkih Regionalne razvojne agencije Posavje iz Krškega radi spodbudili vnovično uporabo predmetov in oklestili količino odloženih kosovnih odpadkov.

To nameravajo doseči predvsem z akcijo prinesi-odnesi, ki je v brežiški občini že naletela na dober odziv, projektno pa se bodo usmerili predvsem k ukrepom za zmanjšanje količin odpadne hrane, spodbujanje ločevanja odpadkov ter krepitev zavedanja o koristi pitja vode iz pipe.

Omenjeni okoljevarstveni projekt naj bi po načrtih navedenih komunalnih podjetij dosegel približno 30.000 prebivalcev širšega Posavja, kamor prištevajo tudi občini Radeče in Bistrica ob Sotli. Z zaposlitvijo usmerjevalca dejavnosti, katerega naloga bo tudi njihova širitev ter nadgradnja, pa bodo prišli do dodatnega delovnega mesta.

Med projektnimi cilji so navedli še krepitev pogojev za rast malih ponudnikov tovrstne dejavnosti, izboljšanje in varovanje okolja, trajnostni razvoj, vključevanje ranljivih družbenih skupin ter krepitev zdravega življenjskega sloga.

Projekt Zeleno Posavje - za naravo in zdravje je v okviru strategije lokalnega razvoja Regionalni razvojni agenciji Posavje kot vodilnemu partnerju Lokalne akcijske skupine Posavje nedavno potrdilo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki upravlja s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v Sloveniji, je sporočila omenjena posavska razvojna agencija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar