FinD - Novice - Slovenski ribiči odvetniku predali nove hrvaške plačilne naloge
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.2.2018

Slovenski ribiči odvetniku predali nove hrvaške plačilne naloge

Koper, 09. februarja (STA) - Slovenski ribiči so danes hrvaškemu odvetniku Ivici Senjaku, ki jih zastopa pred hrvaškim sodiščem, predali plačilne naloge, ki so jih ta teden prejeli s hrvaške strani zaradi prečkanja sredinske črte v Piranskem zalivu. Nekaj pritožb ribičev je sicer vložil v minulih dneh, je poročalo več slovenskih televizij.

Senjak je danes izrazil pričakovanje, da bi morali prva obvestila hrvaškega sodišča prejeti v nekaj mesecih. Dokler traja postopek, pa ribiči ne bi smeli imeti nobenih težav pri prečkanju meje, je povedal po poročanju Televizije Slovenija.

Slovenski ribiči so se s Senjakom prvič srečali v soboto v Kopru, kjer so mu prvi predali pooblastila za zastopanje pred hrvaškim sodiščem glede hrvaških kazni zaradi prečkanja sredinske črte v Piranskem zalivu. Prve pritožbe je tako vložil že v minulih dneh.

Odvetnik je v soboto pojasnil, da bo v postopku zagovarjal stališče, da so ti dogodki izključno političnega značaja, saj gre za odločitev slovenske vlade, da implementira sodbo arbitražnega sodišča o meji med Hrvaško in Slovenijo. Ker je država tista, ki stoji za tem celotnim projektom, so to okoliščine, ki izključujejo odgovornost ribičev. Ker gre torej za primarno politično vprašanje, bi Hrvaška morala na to gledati kot na meddržavni incident, glede na to, da ne priznava arbitražne sodbe, je dodal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar