FinD - Novice - Stroški prestrukturiranja oklestili dobiček Societe Generale
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.2.2018

Stroški prestrukturiranja oklestili dobiček Societe Generale

Pariz, 08. februarja (STA) - Francoska banka Societe Generale, katere del je tudi slovenska banka SKB, je lani ustvarila 2,81 milijarde evrov čistega dobička, kar je 27,6 odstotka manj kot v predhodnem letu. Prihodki banke so na letni ravni upadli za 5,3 odstotka na 23,9 milijarde evrov, vodstvo pa je padec dobička pripisalo stroškom prestrukturiranja in davčni reformi v ZDA.

Izvršni predsednik banke Frederic Oudea je kljub slabšim poslovnim rezultatom ocenil, da je bilo poslovanje dobro glede na dane ekonomske razmere, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Poslovanje v lanskem zadnjem četrtletju so poslabšali predvsem enkratni učinki ameriške in francoske davčne reforme. Čisti dobiček Societe Generale je med oktobrom in decembrom dosegel 69 milijonov evrov.

"Leto 2017 je bilo še eno pomembno leto za banko in prilagajanje poslovnega modela v smeri bolj agilne organizacije," je dodal. Novo leto so po njegovih besedah začeli samozavestno, z zavedanjem, da bodo finančne in ekonomske razmere v prihodnje bolj ugodne za bančno poslovanje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar