FinD - Novice - Delničarji Panvite MIR o predlogu za dokapitalizacijo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.2.2018

Delničarji Panvite MIR o predlogu za dokapitalizacijo

Gornja Radgona, 08. februarja (STA) - Delničarji družbe Panvita MIR bodo na skupščini, sklicani sredi meseca, odločali o predlogu za dokapitalizacijo. Seznanili se bodo z odstopno izjavo člana upravnega odbora Svaruna Udoviča in glasovali o tem, da se vanj imenuje Toni Balažič, sedanji izvršni direktor v skupini Panvita in nekdanji prvi mož Mercatorja.

Delničarji družbe Panvita, mesna industrija Radgona (MIR), bodo na skupščini 19. februarja odločali o predlogu, da se osnovni kapital družbe poveča za nekaj manj kot 2,5 milijona evrov z izdajo novih delnic, pri čemer bo ena vredna 12,30 evra.

V prvem krogu jih bodo ponudili v odkup obstoječim delničarjem, če ti prednostne pravice ne bodo izkoristili, jih upravni odbor lahko ponudi v odkup največ petih pravnim osebam po lastni izbiri, izhaja iz sklica.

Lastniki družbe bodo glasovali še o predlogu za Balažičevo imenovanje v upravni odbor. Njegov mandat bi trajal do izteka mandata ostalih članov upravnega odbora oz. do 22. avgusta 2021, izhaja iz sklica razširjenega dnevnega reda skupščine.

Največja lastnika skupine in Panvite mesnine, ki jo povezujejo tri družbe, med njimi Panvita MIR, ki se ukvarjajo s proizvodnjo mesa in mesnih izdelkov in so del skupine, sta Regal trgovina in Imo real. Med preostalimi večji delničarji so Farme Ihan in Kompas MTS. Tako Panvito kot Panvito mesnine vodi Peter Polanič.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar