FinD - Novice - Znova podaljšali rok za plačilo kupnine za RTC Krvavec
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.2.2018

Znova podaljšali rok za plačilo kupnine za RTC Krvavec

Cerklje na Gorenjskem/Zreče, 07. februarja (STA) - Zreški Unior je z Alpsko investicijsko družbo v torek, ko se je iztekel že večkrat podaljšan rok za plačilo kupnine za nakup 98,56-odstotnega lastniškega deleža v družbi RTC Krvavec, sklenil nov aneks, s katerim se rok za izpolnitev vseh odložnih pogojev za izpolnitev pravnega posla podaljša do 16. aprila, so sporočili iz Uniorja.

Unior, ki je do torka pričakoval plačilo kupnine za RTC Krvavec, je sporočilo o novem aneksu objavil na spletnih straneh Ljubljanske borze. Vodstvo družbe RTC Krvavec je sicer v torek izrazilo zaskrbljenost zaradi prodaje Alpski investicijski družbi, katere lastnik je družba Infohip, zakoniti zastopnik pa kranjski podjetnik Janez Janša.

Bojijo se, da družba po spremembi lastništva ne bo poslovala kot dober gospodar in ne bo dosegala pozitivnega poslovanja, "kaj šele rasti in razvoja".

Nakup družbe RTC Krvavec Alpski investicijski družbi z odobritvijo kredita omogoča Banka Intesa Sanpaolo. Kreditna pogodba naj bi določala, da se Alpska investicijska družba zavezuje v korist banke zastaviti vrednostne papirje družbe RTC Krvavec. Zastavitelj pri odobrenem kreditu naj bi bila tudi družba RTC Krvavec s svojimi premičninami in nepremičninami. Zato se v RTC Krvavec ob tem tudi sprašujejo, ali bo nakup delnic vsaj delno financirala družba RTC Krvavec ali Alpska investicijska družba.

Janša in Uniorjeva uprava sta v skupni izjavi ob podaljšanju roka poudarila, da ima Alpska investicijska družba v celoti zagotovljena finančna sredstva za plačilo delnic in zagotovila, da za nakup ne bo zastavljeno premoženje RTC Krvavec. Razna drugačna namigovanja v javnosti so po njunem prepričanju neutemeljena, skrbi zaposlenih pa odveč.

Kupec upravljavca enega najbolj priljubljenih slovenskih smučišč zagotavlja, da bo z razvojnimi načrti in skrbnim gospodarjenjem omogočil napredek, ohranil delovna mesta ter pripomogel k razvoju regije in turistični prepoznavnosti celotne Slovenije. Alpska investicijska družba se je tudi zavezala, da bo v času do zaključka transakcije zaposlenim in lokalnemu okolju ustrezno pojasnila usmeritve, ki jih bo RTC Krvavec zasledoval z novim lastnikom.

Ponudbo za nakup deleža v RTC Krvavec sta sicer oddala dva ponudnika, za kupca pa je bila izbrana Alpska investicijska družba, ker je podala najugodnejšo ponudbo. Cena ostaja poslovna skrivnost, po neuradnih podatkih nekaterih medijev pa znaša tri milijone evrov. Kupec je banki predstavil tudi načrte, ki zagotavljajo refinanciranje dolgov družbe RTC Krvavec.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar