FinD - Novice - Nemčija decembra z manjšim obsegom industrijske proizvodnje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.2.2018

Nemčija decembra z manjšim obsegom industrijske proizvodnje

Wiesbaden, 07. februarja (STA) - Nemška industrija je decembra izgubila nekaj zagona. Obseg industrijske proizvodnje v največjem gospodarstvu območja z evrom se je namreč na mesečni ravni skrčil za 0,6 odstotka, potem ko je v mesecu poprej porasel za 3,1 odstotka, kažejo podatki nemškega statističnega urada Destatis.

V industriji so proizvajalci investicijskih dobrin decembra zabeležili 2,6-odstotni padec proizvodnje, tovarne potrošnih dobrin so zabeležile 0,5-odstotno znižanje. Na drugi strani se je proizvodnja dobrin za vmesno rabo okrepila za 1,5 odstotka.

Zunaj industrije je proizvodnja energije porasla za 1,4 odstotka, gradbeništvo pa se je skrčilo za 1,7 odstotka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V torek je Destatis poročal o močni rasti naročil v nemški industriji za december. Analitiki tako kljub manjšemu padcu obsega industrijske proizvodnje še naprej ocenjujejo, da se nemško gospodarstvo drži dobro. Tako podjetja kot potrošniki in investitorji ob tem izražajo visoke stopnje optimizma.

Dobro razpoloženje vztraja kljub težavam, ki jih ima pri sestavljanju nove nemške vlade kanclerka Angela Merkel.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar