FinD - Novice - Britanski BP zaradi višjih cen nafte z visoko rastjo dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.2.2018

Britanski BP zaradi višjih cen nafte z visoko rastjo dobička

London, 06. februarja (STA) - Britanski energetski velikan BP je lani zabeležil skoraj 3,4 milijarde dolarjev (2,7 milijarde evrov) čistega dobička, medtem ko se je ta leto prej ustavil pri 115 milijonov dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Velik skok dobička v podjetju pripisujejo predvsem višjim cenam nafte.

Objava poslovnega poročila podjetja prihaja leto dni po tem, ko je BP predstavil petletno strategijo za vrnitev podjetja k rasti. Podjetje namreč še naprej okreva po katastrofalnem razlitju nafte v Mehiškem zalivu leta 2010.

Podjetje je za stroške zaradi omenjene nesreče lani odštelo 3,18 milijarde dolarjev, kar pomeni, da so skupni stroški za odpravo posledic razlitja dosegli že 65,8 milijarde dolarjev.

Kot poročilo podjetja še povzema AFP, je enota BP, ki se ukvarja z raziskovanjem in proizvodnjo nafte, lani zabeležila 12-odstotno rast. Proizvedli so 2,47 milijona naftnih sodov dnevno, kar je največ po letu 2010.

Izvršni direktor podjetja Bob Dudley je ocenil, da je bilo leto 2017 eno najmočnejših v zgodovini podjetja. "V drugo leto uresničevanja petletnega načrta prestrukturiranja podjetja smo vstopili s pravim zagonom in samozavestjo, da bomo rast beležili še naprej," je dodal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar