FinD - Novice - Nemška industrija decembra z močno rastjo naročil
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.2.2018

Nemška industrija decembra z močno rastjo naročil

Wiesbaden, 06. februarja (STA) - Nemška industrijska podjetja so leto 2017 zaključila z zelo dobro sliko v knjigah naročil. Naročila v industriji so se v primerjavi z novembrom povečala za 3,8 odstotka, kar je bistveno več od pričakovanj analitikov. To je še en v vrsti pokazateljev trenutne moči največjega evropskega gospodarstva.

Decembrska rast prihaja po novembrskem rahlem padcu naročil. Ta je znašal 0,1 odstotka, kar je 0,3 odstotne točke manj od prvotnih ocen, je objavil nemški statistični urad Destatis.

Rast naročil v zadnjem mesecu je presenetila analitike, ki so napovedovali 0,7-odstotno povečanje.

V veliki meri je sicer odpadla na naročila velikih izdelkov, kot so letala ali velika strojna oprema. Popravljeno za učinke rasti naročil tovrstnega blaga je bila decembrska rast 0,8-odstotna.

Povpraševanje po novih nemških industrijskih izdelkih je bilo močnejše v tujini kot doma. Rast novih naročil v tujini je bila namreč 5,9-odstotna (samo v območju evra 11,2-odstotna), rast novih naročil v domačem okolju pa 0,7-odstotna.

"Novica je dodaten dokaz močnega okrevanja nemške industrije," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal analitik pri banki ING Diba Carsten Brzeski. Napovedal je, da bo industrijska proizvodnja novo leto začela, kot je končala staro. Z dobrimi rezultati.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar