FinD - Novice - Prodaja goriv lani spodbujala rast prihodkov trgovcev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.1.2018

Prodaja goriv lani spodbujala rast prihodkov trgovcev

Ljubljana, 31. januarja (STA) - Prihodki v slovenski trgovini na drobno so se v letu 2017 povečali za 8,2 odstotka. To je skoraj še enkrat višja rast kot v letu 2016 in predvsem posledica za 16,7 odstotka večje prodaje v specializiranih prodajalnah z motornimi gorivi. So pa lani porasli tudi prihodki v trgovini na drobno brez motornih goriv.

V trgovini na drobno brez motornih goriv so se prihodki lani povečali za 4,1 odstotka, ugotavlja državni statistični urad. Pri tem se je prodaja živil povečala za 2,3 odstotka, prodaja neživil pa za 5,7 odstotka.

Realni prihodki od prodaje v trgovini na drobno z motornimi vozili in od popravil le-teh so bili lani za 15,9 odstotka višji kot v prejšnjem letu. Rast je sicer v primerjavi s preteklimi leti nekoliko upadla, in sicer je bila za 6,4 odstotne točke nižja kot v letu 2016.

V prazničnem decembru so slovenski trgovci prodali za 2,3 odstotka manj blaga kot v novembru, vendar pa za 1,7 odstotka več kot v decembru 2016. Na padec na mesečni ravni je najbolj vplivala za 5,6 odstotka manjša prodaja v specializiranih prodajalnah z motornimi gorivi. V primerjavi s predlanskim decembrom se je v lanskem zadnjem mesecu prodaja živil povečala za 5,3 odstotka, prodaja neživil pa za 5,2 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar