FinD - Novice - Cene nafte še navzdol
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.1.2018

Cene nafte še navzdol

Singapur, 31. januarja (STA) - Cene nafte, ki padajo že od začetka tedna, so se znižale tudi v današnjem azijskem trgovanju. Vlagatelji so vse bolj pozorni na velike količine nafte, ki se načrpa v ZDA. Iz ameriškega združenja API so v torek zvečer sporočili, da so se zaloge nafte v državi prejšnji teden povečale za 3,23 milijona sodov.

Cena teksaške lahke nafte, ki bo dobavljena marca, se je do opoldneva po singapurskem času pocenila za 58 centov na 63,92 dolarja za 159-litrski sod. Marčne terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent pa so se pocenile za 49 centov na 68,53 dolarja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Uradne podatke o zalogah nafte v ZDA bo ameriška vlada objavila danes popoldne. Če bodo prav tako pokazali na rast, bi bilo to prvo povečanje zalog na tedenski ravni po lanskem novembru. Rast zalog v ZDA se razume kot povečanje ponudbe in praviloma negativno vpliva na gibanje cen.

Poleg tega je nek predstavnik Mednarodne agencije za energijo (IEA) danes zjutraj povedal, da je v tem letu pričakovati rast proizvodnje nafte v ZDA.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar