FinD - Novice - Bruselj šokiran nad novico o poskusih nemške avtomobilske industrije na ljudeh in živalih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.1.2018

Bruselj šokiran nad novico o poskusih nemške avtomobilske industrije na ljudeh in živalih

Bruselj, 30. januarja (STA) - "Novica, da je nemška avtomobilska industrija financirala poskuse na ljudeh in živalih, nas je šokirala," je danes v Bruslju poudaril glavni govorec Evropske komisije Margaritis Schinas. V Bruslju upajo, da bodo nemške oblasti zadevo preiskale, in pojasnjujejo, da so za ukrepanje v takšnih primerih pristojne nacionalne oblasti.

"Novica nas je šokirala, kot je vsakogar," je dejal govorec. Komisija po njegovih besedah jemlje na znanje, da bo nemška vlada zadevo preiskala, in upa, da bo to storila, saj takšni primeri terjajo nujno ukrepanje nacionalnih oblasti.

Nemška avtomobilska industrija se je v ponedeljek znašla pod novim valom kritik. Mediji so namreč razkrili, da so Volkswagen, Daimler in BMW financirali raziskovalno skupino, ki je na ljudeh in živalih preverjala posledice vdihavanja dušikovega monoksida.

Po navedbah časnikov Süddeutsche Zeitung in Stuttgarter Zeitung je evropska raziskovalna skupina za okolje in zdravje v prometnem sektorju, ki danes ne deluje več, leta 2012 v Aachnu merila učinke vdihavanja dušikovega monoksida na 25 ljudeh.

Minuli teden je New York Times poročal, da je ista organizacija leta 2014 v ZDA izvajala poskuse na opicah. Deset naj bi jih zaklenili v komoro, v katero so dovajali dušikov monoksid, opice pa so ga med gledanjem risank vdihavale.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar