FinD - Novice - Philips dobiček lani povečal za četrtino
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.1.2018

Philips dobiček lani povečal za četrtino

Haag, 30. januarja (STA) - Nizozemski proizvajalec elektronskih aparatov Philips je lani ustvaril 1,87 milijarde evrov čistega dobička, kar je 25 odstotkov več kot v letu prej. Prihodki od prodaje so porasli za dva odstotka na skoraj 18 milijard evrov. Koncernu se obrestuje osredotočanje na področje zdravstvene tehnologije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"2017 je bilo dobro leto, v katerem smo nadaljevali transformacijo Philipsa v osredotočenega voditelja na področju zdravstvene tehnologije in dosegli zastavljene cilje izboljšanja," je rezultate komentiral glavni izvršni direktor koncerna Frans van Houten.

Philips je bil dolga desetletja poznan predvsem kot proizvajalec žarnic, električnih naprav in televizij. V zadnjem času pa se je v luči zaostrene konkurence iz Azije s teh področij umaknil in se vse bolj osredotoča na zdravstveno tehnologijo, zvest ostaja tudi gospodinjskim aparatom.

Skupina, ki je svojo prvo žarnico prodala le nekaj let zatem, ko je bila leta 1891 ustanovljena, je leta 2016 delnice enote Philips Lighting uvrstila v borzno kotacijo in doslej zmanjšala svoj delež v njej na 29 odstotkov. Na drugi strani pa je podpisala vrsto pogodb o dobavi medicinske opreme in naprav za zdravstveno nego. "Philipsovi rezultati v četrtem četrtletju dokazujejo, da pridobivamo na zagonu," je ocenil Van Houten.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar