FinD - Novice - Za podoktorske študente 250 milijonov evrov evropskega denarja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.1.2018

Za podoktorske študente 250 milijonov evrov evropskega denarja

Ljubljana, 29. januarja (STA) - Evropska komisija bo več kot 1300 obetavnim podoktorskim študentom namenila slabih 250 milijonov evrov nepovratnih sredstev, 21 inovativnim raziskovalnim izobraževalnim programom pa 80 milijonov evrov podpore. Sredstva bo zagotovila iz programa EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020, piše na spletni strani komisije.

Evropska komisija bo v okviru dejavnosti Marie Sklodowske-Curie 1348 štipendistom omogočila nadaljnje raziskovanje. Dejavnosti so poimenovane po poljsko-francoski znanstvenici in dvakratni Nobelovi nagrajenki, znani predvsem po raziskavah radioaktivnosti. Program podpira znanstvene delavce na celotni poklicni poti ne glede na državljanstvo.

Finančne podpore so deležni tudi doktorski in podoktorski študenti v skupnih projektih z industrijo oziroma povezava akademskega raziskovanja z delom v podjetju. Program poleg finančne podpore za raziskovalno delo ponuja znanstvenikom priložnost pridobiti izkušnje v tujini in v zasebnem sektorju ter dopolniti usposabljanje s kompetencami in disciplinami, ki jim bodo koristile v poklicu.

Projekti segajo od razvoja naslednje generacije sončnih celic do zaščite pred poplavami v mestih. Komisija je v primerjavi s prejšnjim razpisom podporo povečala za 30 milijonov evrov na 248,7 milijona evrov.

V okviru programa MSCA Cofund pa bo osmim doktorskim in 13 podoktorskim raziskovalnim izobraževalnim programom izjemne kakovosti zagotovila sofinanciranje v višini 80 milijonov evrov za naslednjih pet let. Upravičenci prihajajo iz devetih držav članic EU in treh pridruženih držav.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar