FinD - Novice - Platforma Drive Now v celoti pod okrilje BMW
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.1.2018

Platforma Drive Now v celoti pod okrilje BMW

München, 29. januarja (STA) - Projekt souporabe avtomobila Drive Now, v katerem imata avtomobilski proizvajalec BMW in podjetje za izposojo avtomobilov Sixt po polovični delež, se v celoti seli pod okriljem BMW. Ta bo Sixtu za njegov delež plačal 209 milijonov evrov. Posel morajo odobriti še regulatorji, po pričakovanjih naj bi bila odločitev znana do junija.

"Z Driwe Now kot podružnico popolnoma v naši lasti imamo vse možnosti za nadaljevanje strateškega razvoja naših storitev," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v sporočilu za javnost zapisal član uprave BMW Peter Schwarzenbauer.

Drive Now, ki sta ga BMW in Sixt zagnala leta 2011, ima v svoji mreži okoli 6000 vozil (gre za vozila BMW in minije). Deluje v 13 evropskih mestih in ima več kot milijon registriranih uporabnikov platforme.

BMW je z današnjo novico zatrl govorice o združitvi projekta Drive Now s konkurenčim Car2Go, ki je v rokah nemškega avtomobilskega proizvajalca Daimler. Car2Go ima v svoji mreži 14.000 vozil, večinoma so to smarti, in 2,6 milijona uporabnikov v 25 mestih po svetu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar