FinD - Novice - Danes bodo predvidoma odpravili še zadnje težave s POS terminali
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.1.2018

Danes bodo predvidoma odpravili še zadnje težave s POS terminali

Ljubljana, 29. januarja (STA) - V družbi za procesiranje plačilnih instrumentov Bankart, ki upravlja z omrežjem POS terminalov, pričakujejo, da bodo še zadnje težave s terminali odpravili danes. Minuli vikend so imeli potrošniki zaradi izpada 2500 terminalov, ki so priklopljeni na procesni center Bankarta, po vsej državi težave pri plačevanju nakupov s plačilnimi karticami.

V Bankartu so pojasnili, da je do tehnične napake prišlo v soboto okoli 12.30 ure, zaradi napake pa je prenehalo delovati okoli 2500 od skupaj približno 25.000 POS terminalov, ki so priklopljeni na procesni center Bankarta.

Dežurne ekipe so v večernih urah našle rešitev za odpravo napake, ki pa zahteva izvedbo določenih uporabniških aktivnosti na samih POS terminalih. Večjim trgovcem so iz Bankarta že v soboto posredovali navodila na osnovi katerih so trgovci v večernih urah vzpostavili delovanje okoli 600 POS terminalov, v nedeljo pa še dodatnih 800.

Vzpostavitev delovanja preostalih POS terminalov izvajajo tudi danes, pri čemer trgovcem nudijo pomoč preko klicnega centra, v katerem so povečali število operaterjev. "Pričakujemo, da bodo vsi POS terminali vzpostavili delovanje tekom današnjega dne," so zapisali v družbi.

V času nedelovanja POS terminalov so sicer na izpostavljenih lokacijah spremljali tudi razpoložljivost gotovine v bančnih avtomatih z namenom morebitne dodatne oskrbe bankomatov z gotovino, a to bi bilo potrebno.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar