FinD - Novice - Japonski finančni regulator okrcal borzo kriptovalut Coincheck
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.1.2018

Japonski finančni regulator okrcal borzo kriptovalut Coincheck

Tokio, 29. januarja (STA) - Japonska finančna uprava je okrcala tamkajšnjo borzo kriptovalut Coincheck, s katere so v nedavnem hekerskem napadu ukradli za več kot pol milijarde dolarjev kriptožetonov NEM. Na finančni upravi so prepričani, da je borza storila premalo za preprečitev tovrstnih hekerskih napadov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Z borze Coincheck je v petkovem hekerskem napadu izginilo 523 milijonov kriptožetonov NEM v vrednosti približno 58 milijard jenov (430 milijonov evrov), Coincheck pa je prizadetim 260.000 strankam obljubil kompenzacijo.

Vsaka stranka naj bi tako dobila 82 dolarskih centov za vsako enoto kriptovalute, ki jo je izgubila. V času napada so s kriptožetoni NEM trgovali po tečaju okoli 94 dolarskih centov.

Finančna uprava je Coinchecku naložila, naj izboljša svoj varnostni sistem v luči zaščite pred hekerskimi napadi. Nedavni napad po poročanju japonskih medijev preiskuje tudi policija.

Do podobnega incidenta je prišlo tudi leta 2014, ko je s tokijske borze bitcoinov Mt. Gox izginilo za približno 48 milijard jenov bitcoinov, takrat vrednih skoraj pol milijarde ameriških dolarjev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar