FinD - Novice - Sanofi v prevzem belgijskega farmacevta Ablynx
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.1.2018

Sanofi v prevzem belgijskega farmacevta Ablynx

Pariz, 29. januarja (STA) - Francosko farmacevtsko podjetje Sanofi je doseglo dogovor o prevzemu belgijskega farmacevta Ablynx. Sanofi, ki je v boju za Ablynx premagal danskega konkurenta Novo Nordisk, bo za belgijsko podjetje odštel 3,9 milijarde evrov.

Novo Nordisk je v začetku januarja za Ablynx ponudil 2,6 milijarde evrov, kar pa je bilo belgijskemu razvijalcu nanozdravil za zdravljenje krvnih motenj premalo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sanofi bo s prevzemom Ablynxa po pojasnilih glavnega izvršnega direktorja Olivierja Brandicourta razširil svoj portfelj zdravil, ki so blizu trgu. Hkrati bo okrepil platformo za rast v segmentu zdravil za redke krvne motnje.

Ablynxov glavni izvršni direktor Edwin Moses verjame v Sanofijovo globalno infrastrukturo, ki je zavezana k inovacijam. Sanofijeva komercialna sposobnost bo po njegovi oceni pospešila dajanje novih zdravil, ki so zdaj še v fazi razvoja, na trg.

Nakup Ablynxa je druga večja pridobitev Sanofija ta mesec. Prejšnji teden je namreč napovedal, da bo za približno 9,4 milijarde evrov kupil ameriško podjetje Bioverativ, ki je specializirano za zdravljenje hemofilije in redkih krvnih bolezni.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar