FinD - Novice - Slovenjgraška enota Izletnika Celje na novi lokaciji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.1.2018

Slovenjgraška enota Izletnika Celje na novi lokaciji

Slovenj Gradec, 29. januarja (STA) - Slovenjgraška poslovna enota Izletnika Celje že od sredine meseca posluje v sodobnih prostorih na novi lokaciji v Pamečah. Tja se je preselila s Prevalj, kjer je zemljišče prodala družbi Lek za njeno širitev. Izletnik Celje je lani prepeljal več kot štiri milijone potnikov in po še nedokončnih podatkih ustvaril za 25 milijonov evrov prihodkov.

Nov objekt slovenjgraške poslovne enote Izletnika Celje, to je bivšega Koraturja, je energetsko varčen in bistveno izboljšuje pogoje za delo vsem zaposlenim. Nove servisne delavnice omogočajo visoke standarde vzdrževanja vozil skladno s primarnim ciljem, da zagotavljamo varne in udobne prevoze, so za STA navedli v krovni družbi Adventura holding.

Izletnik Celje, ki je s svojim voznim parkom lani prepeljal več kot 13 milijonov kilometrov, je za naložbe v minulem letu namenil 3,1 milijona evrov, od tega 1,4 milijona evrov v vozni park. Konec leta 2017 je družba zaposlovala več kot 350 zaposlenih, od tega je na Koroškem 77 zaposlenih.

Med lani uvedenimi novostmi v družbi izpostavljajo, da so še pred začetkom šolskega oz. študijskega leta 2017/18 dijakom in študentom kot prvi omogočili spletno naročilo brezstične čip kartice mobilnosti Avrigo-Izletnik in nakup oz. podaljševanje enotne subvencionirane vozovnice integriranega javnega potniškega prometa.

V kratkem pa načrtujejo, da bodo kot prvi v Sloveniji ponudili nakup enkratnih vozovnic javnega potniškega prometa prek spleta, kasneje pa tudi številnih drugih komplementarnih storitev, povezanih z mobilnostjo in potovanji.

Izletnik Celje je lani zaključili z integracijo podjetja Koratur v Izletnik Celje ter sredi leta začel z integracijo podjetij Izletnik Celje in Avrigo, ki naj bi se predvidoma zaključila do julija letos.

"Z združitvijo bo skupina tako lažje izboljševala vozni park in še učinkoviteje tržila svoje obstoječe storitve ter razvijala še izboljšane in nove inovativne storitve ter produkte s področja prevozov potnikov in turizma," navajajo v Adventura holdingu.

Po zdajšnjih ocenah holdinga sta podjetji Avrigo in Izletnik Celje v letu 2017 ustvarili za 47 milijonov evrov prihodkov, rezultat iz poslovanja pa bo predvidoma nekoliko nižji od preteklih let, in sicer zaradi nekaterih enkratnih dogodkov kot tudi zaradi "zahtevnih razmer in pritiskov na znižanje cen".

Celotna skupina je lani z več kot 700 zaposlenimi prevozila skoraj 25 milijonov kilometrov. Za naložbe je namenila skoraj 5,5 milijona evrov, od tega 3,6 milijona evrov v sodoben vozni park, navajajo v holdingu.

Skupina Avrigo-Izletnik se je lani razširila tudi v osrednjo Slovenijo z nakupom družbe Promet Mesec in vzpostavila sodelovanje s ponudnikom mednarodnih avtobusnih prevozov Flixbus na liniji Ljubljana-Bratislava. Pomembna dopolnitev dejavnosti mobilnosti potnikov predstavlja tudi lanska združitev s turistično agencijo STA potovanja, navajajo v Adventuri holding.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar