FinD - Novice - Janković obtožen jemanja podkupnine od Gratela
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.1.2018

Janković obtožen jemanja podkupnine od Gratela

Ljubljana, 29. januarja (STA) - Specializirano tožilstvo je sredi lanskega decembra proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću vložilo obtožbo zaradi domnevnega jemanja podkupnine od Gratela. Obtožba ni pravnomočna, saj je Janković proti njej konec decembra vložil ugovor, o katerem še ni odločeno.

Očitki se nanašajo na marec 2007, ko je Janković od podjetja Gratel zahteval 500.000 evrov, da je to dobilo dovoljenje za prekop javnih površin pri gradnji kabelskega omrežja. Gratel naj bi nato ta denar doniral Ljubljanskemu gradu za obnovo.

Tožilstvo je vložilo obtožbo proti "eni fizični osebi zaradi kaznivega dejanja jemanja podkupnine". Jankovič je po navedbah časnika očitke zanikal že ob hišnih preiskavah februarja 2014, na zaslišanju pred preiskovalno sodnico pa naj bi zanikal, da je terjal donacijo, temveč je po njegovem šlo za odpravo škode, ki da jo je utrpela občina zaradi ravnanja Gratela.

Proti Jankoviću potekajo še najmanj tri sodne preiskave, specializirano tožilstvo oz. Nacionalni preiskovalni urad pa obravnava tudi več kazenskih ovadb v predkazenskih postopkih, danes piše Delo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar