FinD - Novice - Samsung zapira tovarno na Slovaškem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.1.2018

Samsung zapira tovarno na Slovaškem

Bratislava, 27. januarja (STA) - Južnokorejski proizvajalec elektronike Samsung namerava zapreti eno od svojih dveh tovarn na Slovaškem. Da bo koncern po izteku državnih subvencij preselil proizvodnjo televizijskih ekranov v cenejšo Romunijo, so mediji in lokalni politiki ugibali že nekaj časa, zdaj pa je vodstvo te bojazni potrdilo za slovaški časnik Sme.

Po načrtih, ki so jih pri Samsungu potrdili za Sme, naj bi za zdaj zaprli obrat v kraju Voderady pri Trnavi s 1500 zaposlenimi ter ga združili s svojo nekaj kilometrov oddaljeno večjo tovarno v mestu Galanta. Kot so pojasnili pri Samsungu, bodo z združitvijo obeh tovarn povečali učinkovitost, vsem redno zaposlenim v Voderadyju pa bodo ponudili delo pod enakimi pogoji v Galanti.

Zaradi zmanjšanja stopnje brezposelnosti in pomanjkanja usposobljene delovne sile so se plače na Slovaškem v zadnjem času precej zvišale, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Delodajalci na Slovaškem že dlje časa opozarjajo na pomanjkanje delovne sile. Vlada v Bratislavi načrtuje spremembe zakonodaje, ki bodo olajšale zaposlovanje delavcev iz držav nečlanic EU, kot sta Srbija in Ukrajina, da bi tako v državi obdržali podjetja, kakršno je južnokorejski velikan.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar