FinD - Novice - Hekerji okradli eno največjih borz kriptovalut v Aziji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.1.2018

Hekerji okradli eno največjih borz kriptovalut v Aziji

Tokio, 27. januarja (STA) - Japonska borza kriptovalut Coincheck je bila žrtev hekerskega napada, v katerem je neznano kam izginilo za okoli 58 milijard jenov (430 milijonov evrov) kriptožetonov NEM. Z ene najpomembnejših borz kriptovalut na svetu je v petek izginilo 523 milijonov kriptožetonov NEM, desete največje kriptovalute po tržni kapitalizaciji.

Predsednik Coinchecka Koichiro Wada se je na petkovi novinarski konferenci opravičil za incident in izpostavil možnost, da bo podjetje potrebovalo finančno pomoč, poročila tamkajšnjih medijev danes povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Coincheck, ki velja za eno največjih borz bitcoinov in drugih kriptovalut v Aziji, je namreč v petek okoli 3. ure zjutraj po lokalnem času zaznal nepooblaščen vstop v svoj sistem.

Do podobnega incidenta je prišlo tudi leta 2014, ko je s tokijske borze bitcoinov Mt. Gox izginilo okoli 850.000 kriptožetonov, ki so bili takrat vredni skoraj pol milijarde ameriških dolarjev. Dogodek je borzo tako prizadel, da je razglasila stečaj.

Kraja na borzi Coincheck je vplivala na tečaje številnih kritpovalut. Tečaj bitcoina kot najstarejše in najbolj znane kritpovalute se je na največji svetovni borzi Bitstamp pocenil za okoli devet odstotkov in se približal vrednosti 10.000 dolarjev, a se je v noči na soboto vnovič približal meji 11.000 dolarjev. Močno se je pocenil tudi NEM.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar