FinD - Novice - Izteka se rok za oddajo ponudb za vstop v družbo SŽ-Tovorni promet
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.1.2018

Izteka se rok za oddajo ponudb za vstop v družbo SŽ-Tovorni promet

Ljubljana, 29. januarja (STA) - Danes se bo iztekel rok za oddajo zavezujočih ponudb za vstop v družbo SŽ-Tovorni promet. Odvisna družba Slovenskih železnic (SŽ) že dlje časa išče strateškega partnerja, s katerim bi postala eden od vodilnih železniških operaterjev v regiji.

V zadnjih mesecih so na Slovenskih železnicah rok za oddajo ponudb za 49-odstotni delež družbe SŽ-Tovorni promet večkrat podaljšali. Kot so pred dobrim mesecem pojasnili za STA, so datum nazadnje zamaknili na željo enega od potencialnih ponudnikov.

Po neuradnih informacijah se je v preteklih mesecih za vstop v družbo zanimalo pet ponudnikov. Portal Siol.net je avgusta lani poročal, da naj bi nezavezujoče ponudbe za 49-odstotni delež oddale poljske državne železnice (PKP), ruske železnice (RŽD) češki Energetski in industrijski holding (EPH), nemški Hamburger Hafen und Logistik ter francoske železnice (SNCF).

Zadnjo besedo pri izbiri ponudnika, ki bo v najdonosnejšo družbo skupine vstopil z vplačilom dodatnega kapitala, bo imel sicer Slovenski državni holding.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar