FinD - Novice - Ljubljanski mestni svetniki danes o podaljšanem času plačevanja parkirnin
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.1.2018

Ljubljanski mestni svetniki danes o podaljšanem času plačevanja parkirnin

Ljubljana, 29. januarja (STA) - Ljubljanski mestni svetniki bodo na današnji seji obravnavali predlog občine o spremembah sistema plačevanja parkirnin. Občina bi podaljšala čas, v katerem se plačuje parkirnina, in sicer tako, da bi bilo treba od petka do sobote parkirnino plačati že od 7. ure naprej. V soboto bi morali vozniki po predlogu občine parkirnino plačati do 15. ure.

Na občini računajo, da bi z naslova podaljšanja časa, v katerem bodo vozniki plačali parkirnino, v letošnjem poslovnem letu zbrali 1,6 odstotka več prihodkov. Na Ljubljanskih parkiriščih in tržnicah bi v enem letu letu tako zbrali vsaj pol milijona evrov več.

Predlog občine uvaja tudi spremembe na parkiriščih Tivoli I in Tivoli II, kjer bi bila parkirnino pobirali do 22. ure, in ne več do 20. ure. Med predlaganimi novostmi je tudi uvrstitev novih parkirišč Metelkova ulica, Dolenjska cesta, Slovenčeva ulica in Tacen v tarifni razred 3, kjer bodo od ponedeljka do petka od 7. do 19. ure pobirali 40 centov na uro parkirnine, ter parkirišča v Metelkovi ulici v tarifni razred 1, kjer parkiranje stane 70 centov na uro.

Za stanovalce z Gallusovega nabrežja bi občina parkiranje uredila na parkirišču Nuk II. Na parkirišču Sanatorij Emona bi določili nov obratovalni čas, in sicer namesto od ponedeljka do petka od 6. do 22. ure in ob sobotah od 6. do 20. ure bi določena dnevna tarifa od 7. do 19. ure in nočna tarifa od 19. do 7. ure, ki velja vse dni v tednu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar