FinD - Novice - Stekli postopki za iskanje vodstva novega Agrokorja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.1.2018

Stekli postopki za iskanje vodstva novega Agrokorja

Zagreb, 26. januarja (STA) - Na Hrvaškem so stekli postopki za iskanje uprave novega Agrokorja, ki bo nastopila mandat po prestrukturiranju koncerna. Načrt zanj mora izredna uprava predložiti do 10. aprila. Medtem je londonsko sodišče neuradno prestavilo odločanje o zahtevi Hrvaške za izročitev dolgoletnega prvega moža Agrokorja Ivice Todorića.

Londonsko sodišče naj bi po neuradnih navedbah Večernjega lista o zahtevi Hrvaške za Todorićevo izročitev odločalo maja, namesto aprila. Obravnava naj bi bila prestavljena iz proceduralnih razlogov, sodišče pa naj bi zamenjalo tudi sodnika, ki bo vodil primer. Hrvaška bremeni Todorića in še 14 oseb večmilijonskih finančnih malverzacij v Agrokorju.

Zagrebški časnik ocenjuje, da bo sodišče odločitev o izročitvi težko sprejelo do konca letošnjega leta, saj ji Todorić nasprotuje. Dodaja, da na Hrvaškem nadaljujejo preiskavo v aferi Agrokor ter da se na tožilstvu vrstijo zaslišanja prič.

Medtem se izredna uprava Agrokorja pripravlja na prestrukturiranje največje hrvaške družbe. Kot danes piše Jutarnji list, se stekli postopki za iskanje novega glavnega izvršnega direktorja in pet članov nadzornega sveta oz. upravnega odbora. Kaže, da bo izbor opravila mednarodna družba Egon Zehnder, dodaja časnik.

Posebni zakon o Agrokorju, t.i. lex Agrokor, določa, da mora izredna uprava predložiti končni predlog poravnave zagrebškemu sodišču za gospodarske zadeve najpozneje do 10. aprila. Zakon predvideva tudi možnost podaljšanja roka za največ tri mesece.

Po predlogu, ki ga je izredna uprava predstavila decembra, se predvideva oblikovanje novega holdinga, na katerega bodo prenesli zdrave družbe iz koncerna. Nova skupina bo verjetno dobila tudi novo ime. O višini odpisa dolgov se še pogajajo, saj je prvi predlog o tem naletel na ostro nasprotovanje dobaviteljev, ki niso bili zadovoljni s predlaganim odstotkom odpisa terjatev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar