FinD - Novice - Vladni pogajalci danes s sindikati s področja zdravstvene nege in socialnega varstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.1.2018

Vladni pogajalci danes s sindikati s področja zdravstvene nege in socialnega varstva

Ljubljana, 26. januarja (STA) - Vladni pogajalci se bodo danes srečali s predstavniki sindikata delavcev v zdravstveni negi ter sindikata zdravstva in socialnega varstva. Tako se bodo začela še zadnja pogajanja v nizu iskanja rešitev pred napovedanimi stavkami. V februarju naj bi poleg zaposlenih v zdravstveni negi in socialnem varstvu stavkali še v policiji in izobraževanju.

Na današnji začetek pogajanj o stavkovnih zahtevah vabita kar sindikata, ki sta za 13. februar napovedala dvourno opozorilno stavko. Zahtevata dvig plač in odpravo varčevalnih ukrepov, uveljavitev kadrovskih standardov in normativov, višje plačilo dela na dan praznika, v nedeljo in ponoči ter tudi ustrezno ureditev drugih dodatkov za manj ugodne delovne pogoje. Prav tako zahtevata pravico do izplačila jubilejne nagrade za 40 let delovne dobe.

V sredo je v javnem sektorju že potekala prva od napovedanih stavk. S skupino 16 sindikatov, ki je pri njej sodelovala, so se vladni pogajalci doslej sestali dvakrat, a niso bili uspešni. Dvakrat so se sestali tudi s Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, ki je začetek stavke v vzgoji in izobraževanju napovedal za 14. februar. S policisti, ki naj bi začeli stavkati 12. februarja, pa je sestanek potekal v četrtek.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar