FinD - Novice - Fiat Chrysler lani prepolovil dolg in skoraj podvojil dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.1.2018

Fiat Chrysler lani prepolovil dolg in skoraj podvojil dobiček

Rim, 25. januarja (STA) - Italijansko-ameriški avtomobilski proizvajalec Fiat Chrysler je ob koncu lanskega leta beležil 2,4 milijarde evrov dolga, medtem ko je ta še konec leta 2016 znašal 4,6 milijarde evrov. Čisti dobiček se je v enakem obdobju povečal z 1,8 na 3,5 milijarde evrov, poročilo o poslovanju povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Podjetje je lani prodalo 4,7 milijona vozil, prihodki od prodaje pa so znašali 111 milijarde evrov. Dobiček pred obrestmi in davki (EBIT) je znašal sedem milijard evrov, kar je 16 odstotkov več kot leto prej. Vlagatelji so rezultate pozdravili, saj so se delnice podjetja na milanski borzi po objavi rezultatov dvignile za skoraj tri odstotke na 20 evrov.

V podjetju so ob objavi lanskega poslovanja potrdili tudi cilje letošnjega leta. Načrtujejo, da bodo s prihodki od prodaje zbrali 125 milijard evrov, EBIT naj bi znašal vsaj 8,7 milijarde evrov, prilagojeni čisti dobiček pa naj bi se ustavil pri petih milijardah evrov.

Izvršni direktor Sergio Marchionne, ki je v podjetju Fiat od leta 2004, prihodnje leto pa naj bi se poslovil s položaja, bo po pričakovanjih 1. junija razkril nove poslovne načrte podjetja in imenoval svojega naslednika. Pod njegovim vodstvom je Fiat prevzel ameriškega rivala Chryslerja. Pod okrilje podjetja sicer med drugim sodijo tudi znake Jeep, Alfa Romeo in Maserati.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar