FinD - Novice - V Sloveniji decembra rast porabe električne energije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.1.2018

V Sloveniji decembra rast porabe električne energije

Ljubljana, 25. januarja (STA) - V Sloveniji smo decembra lani porabili 1276 gigavatnih ur (GWh) električne energije, kar je dva odstotka več kot novembra. Še bolj je porasla proizvodnja, in sicer je bila neto proizvodnja elektrike z 1371 GWh za sedem odstotkov večja kot mesec prej, je danes objavil statistični urad.

Proizvodnja električne energije v hidroelektrarnah se je povečala za 24 odstotkov, v Nuklearni elektrarni Krško za tri odstotke, v termoelektrarnah pa se je zmanjšala za šest odstotkov. Kljub zmanjšanju proizvodnje v termoelektrarnah pa se je poraba goriv v njih povečala za odstotek.

Decembra se je zmanjšala oskrba z vsemi energenti, razen pri utekočinjenemu naftnemu plinu, ekstra lahkemu kurilnemu olju in zemeljskemu plinu. Oskrbe pri teh treh spremljanih kategorijah so se v primerjavi s prejšnjim mesecem povečale za 24 odstotkov, 23 odstotkov in 14 odstotkov.

Oskrba z drugimi naftnimi proizvodi se je zmanjšala za 58 odstotkov, črnim premogom in antracitom za 20 odstotkov, dizelskim gorivom za 12 odstotkov, petrolejskim gorivom za reaktivne motorje ter kokosom pa za po sedem odstotkov.

Slovenija je decembra uvozila 755 GWh, izvozila pa 810 GWh električne energije.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar