FinD - Novice - V Mariboru o povezovanju gospodarstva in visokega šolstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.1.2018

V Mariboru o povezovanju gospodarstva in visokega šolstva

Maribor, 25. januarja (STA) - Univerza v Mariboru te dni gosti mednarodni dogodek na temo povezovanja gospodarstva in visokega šolstva z namenom zadržati najbolj perspektivne mlade v regiji. Po besedah prorektorice za študijske zadeve Nataše Vaupotič je ključno mladim po dokončanem študiju ponuditi ustrezna delovna mesta, ki bodo zanje dovolj velik izziv.

Dvodnevni dogodek poteka v okviru projekta EDU - LAB: Priložnosti za mlade, katerega cilj je izboljšati možnosti zaposlitev za mlade v podonavski regiji. Kot so sporočili z mariborske univerze, je glavni poudarek na tem, kako znotraj študijskih programov povezati gospodarstvo in visoko šolstvo ter posledično v regiji zadržati najbolj perspektivne mlade.

Dogodka, ki se začne danes na rektoratu, se bodo po napovedih udeležili predstavniki vseh partnerjev projekta EDU - LAB, med njimi tudi predsednik Evropske fundacije za usposabljanje Wolfgang Schuster ter predstavniki delodajalcev in ministrstev desetih držav podonavske regije.

V projektu, vrednem nekaj več kot 2,5 milijona evrov, namreč sodeluje 24 partnerjev iz Nemčije, Bolgarije, Madžarske, Romunije, Slovaške, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Belgije. Partnerji naj bi v dveh letih in pol pripravili model trajnostne povezave med izobraževanjem in zaposlovanjem.

Univerza v Mariboru sodeluje v vseh delovnih sklopih projekta in vodi četrti, ključni sklop na temo razvoja novega modela vodenja. "Cilj dvodnevnega dogodka, ki bo v teh dneh potekal v Mariboru, je definirati nov model vodenja, ki bo vključeval tudi korake, kako ga implementirati v prakso z namenom doseganja cilja, to je povezanosti visokega šolstva in gospodarstva. Poseben poudarek bo namenjen temu, kako v regiji zadržati najbolj perspektivne mlade in jim po dokončanem študiju ponuditi ustrezna delovna mesta, ki bodo zanje dovolj velik izziv," je povedala prorektorica Vaupotičeva.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar