FinD - Novice - Danes na vrsti pogajanja s policisti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.1.2018

Danes na vrsti pogajanja s policisti

Ljubljana, 25. januarja (STA) - V javnem sektorju je v sredo potekala prva od napovedanih stavk. V februarju naj bi stavkali še policisti, v zdravstveni negi in izobraževanju. A tudi tisti, ki so nezadovoljstvo izrazili v sredo, so že napovedali stopnjevanje aktivnost, če jim vlada ne bo prisluhnila. Pred slednjo je tako zahtevna naloga. Že danes jo čakajo pogovori s policisti.

Zaradi vztrajanja nekaterih sindikatov pri ločenih pogajanjih bodo namreč vladni pogajalci z njimi vodili ločene pogovore. S skupino 16 sindikatov, ki je sodelovala v sredini stavki, so se v zadnjih dneh sestali dvakrat, a niso bili uspešni. Dogovora o nadaljevanju pogajanj zaenkrat ni, na sindikalni strani pa pravijo, da se bodo ta lahko nadaljevala, ko bo vlada dobila mandat, saj da na zadnjem sestanku mandata za pogajanja o pretežnem delu njihovih stavkovnih zahtev ni imela.

Doslej so se vladni pogajalci ločeno dvakrat že sestali tudi s Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz), ki je začetek stavke v vzgoji in izobraževanju napovedal za 14. februar. Danes popoldne je predviden sestanek s sindikatoma policistov, ki naj bi začeli stavkati dva dneva pred šolniki. Sindikat delavcev v zdravstveni negi ter sindikat zdravstva in socialnega varstva, ki sta napovedala stavko za 13. februar, pa sta vladno stran na prva pogajanja o njihovih stavkovnih zahtevah povabila za petek.

Sindikati sicer postavljajo ločene zahteve, a v prvi vrsti gre pri vseh za pričakovanje po izboljšanju plač.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar