FinD - Novice - Mesnine dežele Kranjske: Izdelki so neoporečni
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.1.2018

Mesnine dežele Kranjske: Izdelki so neoporečni

Ljubljana, 24. januarja (STA) - Iz Mesnin dežele Kranjske so sporočili, da je do zaprtja njihovega obrata v Zalogu prišlo zaradi zamud pri odpravi vzdrževalnih napak in posodabljanju razvojno-tehnološke dokumentacije. Kupcem zagotavljajo, da so njihovi izdelki varni in neoporečne kakovosti ter niso predmet odločbe, ki jo je družbi izdala inšpekcija za varno hrano.

Kot so zapisali, jim je ljubljanska enota Inšpekcije za varno, hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin izdala odločbo o zaprtju proizvodnega obrata v Zalogu, ker so zamudili rok za izvedbo ureditvenih odločb. Te so nato začeli izvajati, a jih niso pravočasno zaključili.

"Podjetje zamudo obžaluje in izjavlja, da bo vse vzdrževalno-tehnične in dokumentacijske napake odpravilo do 7. februarja," so zapisali v sporočilu za javnost. Dodali so, da je podjetje večino tehničnih napak že odpravilo, razvojno-tehnološko dokumentacijo pa bo posodobilo v roku 14 dni.

Mesnine dežele Kranjske so kupce že 20. januarja obvestile o začasnem zaprtju obrata, ki ni povezano s kakovostjo izdelkov, še izpostavljajo. Zagotovili so, da so izdelki varni, neoporečne kakovosti in skladni z zahtevami standarda IFS (International Food Standard).

V podjetju pričakujejo, da bodo v mesecu dni zagotovili tekočo oskrbo kupcev z izdelki Mesnin dežele Kranjske.

Dnevnik je sicer danes poročal, da je inšpekcija obrat za en mesec zaprla, ker so od junija lani v tem obratu za proizvodnjo svežega in pakiranega mesa ugotavljali resne pomanjkljivosti pri zagotavljanju minimalnih higiensko tehničnih zahtev, pomanjkljivosti pri vzdrževanju infrastrukture in opreme ter resne neskladnosti pri izvajanju sistema notranjih kontrol.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar