FinD - Novice - Za najem trgovin KGZ Krpan sedem ponudb
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.1.2018

Za najem trgovin KGZ Krpan sedem ponudb

Ljubljana, 24. januarja (STA) - Stečajni upravitelj Sašo Drobnak je na javno vabilo za najem živilskih in specializiranih maloprodajnih trgovin Kmetijsko-gozdarske zadruge (KGZ) Krpan prejel sedem ponudb, od tega pet formalno popolnih in veljavnih. Za največji sklop, ki združuje sedem živilskih trgovin, se potegujejo trije večji ponudniki, je pojasnil za STA.

"Ponudbe so prispele za vse sklope iz našega vabila za najem, z izjemo tekstilne trgovine Pepelka v Starem trgu, za katero žal ni bilo zanimanja," je pojasnil. Za najem največjega sklopa, ki združuje sedem živilskih trgovin na Blokah, Loški dolini, Cerknici, Uncu in Godoviču, se potegujejo trije večji ponudniki. Ti bodo svoje končne ponudbe naslednji teden predstavili na pogajanjih.

"Računamo, da bi konec tedna opravili izbor in izbrane ponudnike povabili k podpisu najemnih pogodb," je še pojasnil. Prodajalne bodo lahko najeli za eno leto z možnostjo podaljšanja.

V prvem sklopu (za katerega je najnižja mesečna najemnina 5000 evrov) so prodajalne v Begunjah, Cerknici, Godoviču, Novi vasi, Starem trgu, Uncu in Babnem Polju, v drugem trgovina v Osilnici (najemnina vsaj 300 evrov), v tretjem v Verdu (najemnina vsaj 400 evrov), v četrtem trgovina Sonček v Starem trgu (najemnina vsaj 350 evrov) in v petem trgovina Pepelka v Starem trgu (najemnina vsaj 250 evrov).

KGZ Krpan je šel v stečaj konec novembra, potem ko delavcem več mesecev ni izplačal plač in je imel blokirane račune. Upniki lahko svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice prijavijo do vključno 27. februarja. Ker so bili od oskrbe KGZ Krpan zelo odvisni prebivalci oddaljenih krajev, je stečajni upravitelj že takrat napovedal, da bo postopek vodil aktivno, osredotočen pa bo v iskanje skupnih interesov z lokalnimi deležniki.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar