FinD - Novice - Vlada danes o skrajševanju čakalnih vrst v zdravstvu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.1.2018

Vlada danes o skrajševanju čakalnih vrst v zdravstvu

Ljubljana, 25. januarja (STA) - Vlada bo danes obravnavala predlog enkratnega dodatnega programa za skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu za letošnje leto. Prav tako bodo obravnavali polletno poročilo o izvajanju posebnega vladnega programa skrajševanja čakalnih vrst oz. variabilnega nagrajevanja zaposlenih v zdravstvu.

Vlada se je lani lotila skrajševanja čakalnih vrst v okviru enkratnega dodatnega programa in v okviru posebnega vladnega programa skrajševanja čakalnih vrst.

V okviru enkratnega dodatnega programa so določenim izvajalcem plačali dodatne storitve. Analizo o tem, koliko storitev so v okviru tega projekta izvajalci opravili v lanskem letu, na ministrstvu za zdravje še pripravljajo. Vlada pa bo danes odločala že o predlogu programa za letošnje leto.

Posebni vladni projekt skrajševanja čakalnih vrst pa so začeli aprila lani, je pa rezultat dogovora z zdravniškim sindikatom Fides o variabilnem nagrajevanju tistih zdravstvenih delavcev, ki delajo več in bolje. Vlada bo danes obravnavala poročilo o izvajanju projekta za šest mesecev lani. Predsednik Fidesa Konrad Kuštrin je nedavno za STA opozoril, da je projekt stekel le na primarni zdravstveni ravni.

Vlada bo danes obravnavala tudi predlog resolucije o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018-2028. Javna razprava o predlogu resolucije se je končala 4. januarja, po navedbah ministrstva pa so večino pripomb sprejeli.

Obravnavali bodo tudi predloga novel zakona o štipendiranju in zakona o osebni asistenci.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar