FinD - Novice - Delodajalske organizacije pozivajo k znižanju davkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.1.2018

Delodajalske organizacije pozivajo k znižanju davkov

Ljubljana, 24. januarja (STA) - Štiri reprezentativne delodajalske organizacije pozivajo k znižanju vseh davkov na predkrizno raven. Bolj ustrezna kot zvišanje plač se jim namreč zdi zagotovitev ugodnejših davkov ter učinkovite javne porabe.

"Zaskrbljeno spremljamo predloge za povišanje plač, med drugim tudi zadnji predlog ministrice za delo Anje Kopač Mrak za povišanje minimalne plače za 4,7 odstotka," so v skupnem sporočilu vladi, državnemu zboru in državnemu svetu zapisali Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije.

Predlogi o dvigu plače presegajo celo napovedi o letošnji gospodarski rasti in sprožajo pritiske na povišanje plač v zasebnem in v javnem sektorju, kar prinaša še dodatne finančne obremenitve, med zaposlenimi v gospodarstvu pa čedalje večjo uravnilovko, opozarjajo.

Vsem štirim delodajalskim organizacijam se zdijo ustreznejše rešitve ugodnejši davki ter zagotovitev učinkovite javne porabe. "Velja opozoriti, da še vedno veljajo t. i. krizni davki, kot sta višji DDV in višji davek na dohodek pravnih oseb, kljub temu da je kriza že za nami," so zapisale.

Zato so poslance, državne svetnike in vlado pozvale, naj država vse davke, ki jih je v kriznem času povečala, vrne na predkrizno raven. Tako bomo omogočili zaposlenim, podjetjem in samostojnim podjetnikom primerljive razmere in davčne obremenitve glede na predkrizno obdobje ter zagotovili pogoje za nadaljnjo gospodarsko rast.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar