FinD - Novice - Ob stavki carinikov na ljubljanskem letališču brez posebnosti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.1.2018

Ob stavki carinikov na ljubljanskem letališču brez posebnosti

Brnik, 24. januarja (STA) - Današnja stavka javnega sektorja, v okviru katere stavkajo tudi cariniki na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, na promet na letališču ne vpliva, so za STA povedali v družbi Fraport Slovenija, ki upravlja letališče. Cariniki delo opravljajo skladno s sporazumom med finančno upravo in sindikatoma.

"Današnja stavka na promet na letališču ne vpliva in tako potniški kot tovorni promet potekata ustaljeno," so povedali v družbi Fraport Slovenija.

V oddelku za carinjenje Letališče Brnik, ki sodi pod Finančni urad Ljubljana, skladno z dogovorom izjav ne dajejo.

V vodstvu Finančne uprave RS so povedali, da ob hkratnem zagotavljanju pravic zaposlenih do stavke zagotavljajo tudi izvajanje nalog, določenih s sporazumom med vodstvi finančne uprave ter Sindikata carinikov Slovenije in Sindikata državnih organov Slovenije. Zavedajo se, da je zaradi stavke okrnjeno delovanje finančne uprave, vendar upajo, da kljub temu zagotavljajo primeren servis zavezancem, so dodali.

Sporazum glede dela med stavko na področju carine med drugim določa, da se izvaja carinski nadzor nad blagom v carinskih postopkih ter postopki uvoznega in izvoznega carinjenja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar