FinD - Novice - Pred poslopjem vlade na protestu nekaj tisoč javnih uslužbencev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.1.2018

Pred poslopjem vlade na protestu nekaj tisoč javnih uslužbencev

Ljubljana, 24. januarja (STA) - V podporo današnji stavki v javnem sektorju se pred poslopjem vlade začenja protestni shod. Zbralo se je nekaj tisoč zaposlenih iz različnih delov javnega sektorja iz vse Slovenije. Od vlade v prvi vrsti zahtevajo izboljšanje plač in ohranitev enotnega plačnega sistema. "Dostojno delo, dostojne plače," sporočajo na enem od transparentov.

Protest se je začel z delavsko himno.

Nekateri zaposleni, denimo v ljubljanskem kliničnem centru in na univerzah, so se že pred tem zbrali na posameznih lokacijah, od koder so se skupaj odpravili na shod. Prav tako so - opremljeni s transparenti, piščalkami in zastavami - od Doma sindikatov proti Gregorčičevi skupaj krenili nekateri vodje stavkovnih odborov in drugi predstavniki sindikatov, ki danes stavkajo.

Med stavkajočimi so zaposleni na univerzah, v vrtcih, upravnih enotah, centrih za socialno delo, knjižnicah, gledališčih, muzejih, finančni, geodetski in veterinarski upravi, cariniki, veterinarji in različne poklice v zdravstvu. Na shodu pa so se jim pridružili še nekateri, denimo zaposleni na obrambnem ministrstvu in vojaki, za katere sicer velja prepoved stavke.

Zbrane bodo nagovorili sekretar evropske federacije sindikatov javnega sektorja za centralno Evropo in zahodni Balkan Josef Krejbych, predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič, vodja koordinacije stavkovnih odborov Jakob Počivavšek in njegova namestnica Ana Jakopič.

Po oceni Počivavška se protesta udeležuje nekaj tisoč ljudi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar