FinD - Novice - Velika Britanija še vedno z najnižjo brezposelnostjo po letu 1975
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.1.2018

Velika Britanija še vedno z najnižjo brezposelnostjo po letu 1975

London, 24. januarja (STA) - Stopnja brezposelnosti v Veliki Britaniji je v treh mesecih do konca novembra ostala pri 4,3 odstotka, kar je najmanj po letu 1975. Zaposlenost pa je najvišja od začetka merjenja zaposlenosti leta 1971, saj ima delo v Veliki Britaniji 32,2 milijona ljudi, kažejo danes objavljeni podatki.

Konec lanskega novembra je bilo v državi brezposelnih 1,44 milijona ljudi, kar je bilo 3000 manj kot v enakem obdobju predhodnega leta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Zadnji podatki z britanskega trga dela kažejo, da je bilo gospodarstvo močno tudi v lanskem zadnjem trimesečju," je ocenil ekonomist pri Capital Economics Paul Hollingsworth.

V trimesečju do konca novembra se je povprečni tedenski zaslužek na letni ravni okrepil za 2,5 odstotka, vendar pa rast plač ne dosega inflacije, opozarjajo ekonomisti.

Cene življenjskih potrebščin v Veliki Britaniji se namreč zvišujejo po odločitvi Britancev, da zapustijo EU. Zaradi nižje vrednosti funta so uvoženi izdelki za Britance dražji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar