FinD - Novice - Med 10. in 13. uro javne lekarne zaprte, razen dežurnih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.1.2018

Med 10. in 13. uro javne lekarne zaprte, razen dežurnih

Ljubljana, 24. januarja (STA) - V javnih lekarnah, med katerimi so tudi bolnišnične, danes stavkajo med 10. in 13. uro. Lekarne so v tem času zaprte, odprte pa so le tiste, ki so jih določili za dežurne. V Ljubljani bodo dežurne Lekarna pri polikliniki na Njegoševi, Centralna lekarna na Prešernovem trgu in Lekarna Metelkova.

Lekarne, dežurne v času stavke, bodo izdajale zdravila na recept, ki je predpisan istega dne ali je označen kot nujen. Prav tako bo v tem času omogočena izdaja zdravil brez recepta v primeru nujnih stanj po presoji magistra farmacije, je za STA povedal predsednik Sindikata farmacevtov Slovenije Damir Domjan. Recepte bodo izdajali preko dežurnega okenca.

Svoja vrata so med 10. in 13. uro med drugim zaprle tudi vse lekarniške enote Gorenjskih lekarn z izjemno lekarn Kranj, Jesenice in Škofja Loka, kjer na dežurnem izdajnem okencu poteka izključno izdaja zdravil, predpisanih na recepte tega dne in označene kot nujno, je pojasnila direktorica Gorenjskih lekarn Romana Rakovec.

Pred zaprtimi vrati lekarne v Radovljici, na katera so ob 10. uri nalepili obvestilo o stavki, so se takoj po 10. uri začeli ustavljati številni ljudje, nekateri izmed njih so pravkar prišli od obiska zdravnika. Marsikoga so zaprta vrata lekarne presenetila, saj niso vedeli, da bodo lekarne zaprte.

Kar precej dela so imeli v kranjski dežurni lekarni. Kot so pojasnili, poleg zdravil na recept izdajajo tudi zdravila proti bolečinam in za zniževanje vročine, kakršen je na primer aspirin. Ta zdravila izdajajo brez dežurne takse, ki sicer običajno velja v času delovanja dežurnih ambulant.

V več delih javnega sektorja je za danes napovedana stavka. Skupaj so se zanjo odločili v 16 sindikatih, ki med drugim zahtevajo izboljšanje plač. Stavkovne aktivnosti bodo potekale v državni upravi, vzgoji in izobraževanju, zdravstvu, kulturi, sociali, tudi na javni RTV. Pred vladnim poslopjem pa bo pet minut čez poldne protestni shod.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar