FinD - Novice - Evropske borze uvodoma s padci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.1.2018

Evropske borze uvodoma s padci

London/Frankfurt/Pariz, 24. januarja (STA) - Evropske borze v začetku današnjega trgovanja večinoma beležijo padce indeksov, izjema je borza v Zürichu, kjer osrednji indeks raste na krilih rasti delnic farmacevtske družbe Novartis, ki je danes poročala o rasti dobička. V primerjavi z dolarjem se v Frankfurtu krepi evro.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 se je znižal za 0,16 odstotka. V Londonu je indeks FTSE 100 izgubil 0,27 odstotka, pariški CAC 40 0,16 odstotka in frankfurtski DAX pa 0,01 odstotka.

V Zürichu je indeks SMI pridobil pol odstotka, delnice Novartisa pa so 2,40 odstotka nad izhodiščem. Švicarski farmacevt je danes sporočil, da so lani čisti dobiček povečali za 15 odstotkov, prihodke od prodaje pa za en odstotek.

Tečaj evra se je danes v primerjavi z dolarjem okrepil. Malo pred 10. uro je bil evro na borzi v Frankfurtu vreden 1,234 dolarja, kar je 0,29 odstotka nad izhodiščem.

Vlagatelji na tokijski borzi so danes večinoma unovčevali dobičke po rasti delnic iz začetka leta, indeks Nikkei pa je izgubil 0,76 odstotka. Bolj pozitivno je bilo vzdušje na preostalih borzah v Aziji. Hongkonški Hang Seng je pridobl 0,10 odstotka in znova podira rekorde, osrednji indeks borze v Šanghaju je 0,37 odstotka nad izhodiščem, v Seulu je Kospi narasel za 0,06 odstotka, v Sydneyju pa All Ordinaries za 0,29 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar