FinD - Novice - United z rastjo dobička, delnice pa kljub temu navzdol
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.1.2018

United z rastjo dobička, delnice pa kljub temu navzdol

New York, 24. januarja (STA) - Tretja največja ameriška letalska družba United je v torek poročala o rasti dobička v zadnjem četrtletju lanskega leta v primerjavi z enakim četrtletjem pred letom dni, in sicer s 397 na 580 milijonov dolarjev. Prilagojeni dobiček brez enkratnih stroškov ali prihodkov pa je narasel za 46 odstotkov na 1,40 dolarja na delnico.

Četrtletni prihodki so narasli za 4,3 odstotka na 9,4 milijarde dolarjev, v celem letu 2017 pa so v primerjavi z letom 2016 narasli za 3,2 odstotka na 37,7 milijarde dolarjev. Čisti dobiček je v letu 2017 znašal 2,1 milijarde dolarjev.

Kljub dobrim rezultatom so se delnice Uniteda po zaprtju borz v podaljšanem trgovanju pocenile za 6,4 odstotka na 73 dolarjev, ker je vodstvo podjetja novinarjem napovedalo, da bodo letos povečali zmogljivosti letal za med štiri do šest odstotkov, podobno pa tudi leta 2019 in 2020.

Potnike bodo tlačili v manjše sedeže zaradi tekmovanja z nizkocenovnimi prevozniki, ob tem pa bodo tistim, ki plačajo najmanj, začeli ponujati še izbiro sedeža za doplačilo.

Borzni vlagatelji so nemudoma prišli do zaključka, da podobni ukrepi čakajo tudi drugi veliki letalski podjetji American in Delta, katerih delnice so se potem prav tako pocenile za več kot pet odstotkov.

United je za gorivo v zadnjem četrtletju lanskega leta plačal 20 odstotkov več kot leto prej, kljub temu pa je prihodke na potnika povečal za 0,2 odstotka. V letošnjem letu pričakuje med 6,50 do 8,50 dolarja dobička na delnico, kar je več od napovedi vlagateljev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar