FinD - Novice - Potrošniki bodo lahko čez dobro leto nakupovali z uporabo biometrije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.1.2018

Potrošniki bodo lahko čez dobro leto nakupovali z uporabo biometrije

Ljubljana, 23. januarja (STA) - Potrošniki bodo lahko od aprila 2019 naprej kot metodo identifikacije pri nakupovanju in plačevanju s kartico Mastercard uporabljali biometrijo, kamor sodi tudi prstni odtis ali prepoznavanje obraza. Po besedah predsednika družbe Mastercard Europe Javierja Pereza je biometrična tehnologija v koraku z vse močnejšo digitalizacijo življenjskega sloga.

Čas za uvedbo biometrije pri nakupovanju je po mnenju Mastercarda pravi, saj je razpoložljivih vse več zmogljivih biometričnih tablic in pametnih telefonov, do tovrstnih rešitev pa večjo naklonjenost čutijo tudi potrošniki.

Sodeč po raziskavi, ki jo je Univerza Oxford izvedla v sodelovanju s podjetjem Mastercard, je 93 odstotkov vprašanih izrazilo večjo naklonjenost biometriji kot geslom pri izbiri metode potrjevanja plačil, so zapisali v sporočilu za javnost. Ob tem si 92 odstotkov bančnih strokovnjakov želi uvedbe biometričnih rešitev.

Po besedah predsednika družbe Mastercard Europe Pereza se biometrična tehnologija sklada s potrošnikovimi pričakovanji glede varnih plačilnih rešitev prihodnosti in je v koraku z vse močnejšo digitalizacijo življenjskih stilov.

Storitev Mastercard Identity Check je na voljo v 37 državah po vsem svetu, posameznikom pa omogoča uporabo biometričnih identifikatorjev, kot je prepoznava prstnih odtisov, roženice in obraza z namenom preverjanja identitete pri spletnih plačilih z mobilno napravo ali pri drugih bančnih opravilih.

Predstavnik Mastercard Slovenije Boštjan Fabjančič je dejal, da omenjena storitev predstavlja skupek rešitev za varno, enostavno in pametno identifikacijo. "Biometrična tehnologija sedi v središču rešitve, ki bo omogočala kupcem, trgovcem in bankam, da izboljšajo izkušnjo plačevanja, še bolje zavarujejo transakcijo in svoje rešitve pripravijo na prakse v prihodnje," je dodal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar