FinD - Novice - DUTB v nov poskus prodaje pohorskih hotelov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.1.2018

DUTB v nov poskus prodaje pohorskih hotelov

Maribor, 23. januarja (STA) - Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) gre po lanskem neuspešnem poskusu v nov postopek prodaje hotelskega kompleksa nekdanjega Športnega centra Pohorje, ki ga je po stečaju družbe prevzela pod svoje okrilje. Na spletni strani so objavili nov razpis za zbiranje zavezujočih ponudb, pri tem pa ponudbe pričakujejo najpozneje do 16. marca.

Slaba banka, ki je edina lastnica hotelov ter nepremičninskega portfelja propadlega ponudnika nočitvenih in smučarskih storitev na Mariborskem Pohorju, kupca še naprej išče skupaj s finančnim svetovalcem PwC.

Portfelj nepremičnin je sestavljen iz štirizvezdičnega hotela Arena in trizvezdničnega prizidka pod Pohorjem, štirizvezdičnega hotela Bolfenk z apartmaji in trizvezdičnega hotela Videc z apartmaji na Pohorju, ob tem pa še stanovanjskega objekta Pohorske Terase s 30 apartmaji. V sklopu je tudi več kot 35.000 kvadratnih metrov zemljišč v bližini hotelov Arena in Videc.

DUTB namerava prodati kompleks v celoti, kljub temu pa bo upoštevala želje zainteresiranih kupcev. Edina omejitev je v nakupu Arena, ki jo je mogoče kupiti samo v kompletu s hoteloma Videc in Bolfenk ali po ločeni uspešni prodaji hotelov Videc in Bolfenk. Potencialni interesenti si bodo nepremičnine lahko ogledali med 26. februarjem in 9. marcem.

Pohorski hoteli so trenutno v najemu Term Maribor, dobrih 3000 kvadratnih metrov velika apartmajska hiša Pohorske terase pa je bila zgrajena leta 2010 in še ni bila vseljena. DUTB je apartmaje, ki so v portfelju nepremičnin NKBM pristali po stečaju gradbenega podjetja MTB in stojijo na atraktivni lokaciji neposredno ob smučišču, pred štirimi leti že ponujala samostojno, in sicer za 1,8 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar