FinD - Novice - Za preureditev vzhodne ljubljanske obvoznice štiri ponudbe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.1.2018

Za preureditev vzhodne ljubljanske obvoznice štiri ponudbe

Ljubljana, 22. januarja (STA) - Za preureditev ljubljanske obvoznice, v sklopu katere namerava Dars med izvozom Bizovik in razcepom Malence proti Dolenjski vzpostaviti tretji vozni pas, so prispele štiri ponudbe. Kot so pojasnili na Darsu, so bile ponudbe vredne med 2,061 in 3,347 milijona evrov, komisija pa jih bo zdaj podrobno pregledala.

Najcenejšo ponudbo je oddal konzorcij podjetij KPL, Prohaus in makedonski GD Granit AD (2,061 milijona evrov). Poleg omenjene so pravočasno prispele še tri, in sicer od konzorcija podjetij Strabag in Trgograd (2,328 milijona evrov) ter od podjetij Kolektor CPG (2,343 milijona evrov) in CPG (2,347 milijona evrov).

Kot so pojasnili na Darsu, bo strokovna komisija vse ponudbe podrobno pregledala in ocenila. Pogodba z izbranim izvajalcem bo lahko podpisana šele po pravnomočnosti odločitve o oddaji oddaje javnega naročila, zato termina uvedbe izvajalca v približno dvomesečno delo še ne morejo napovedati.

Dars je sicer en razpis za dela na odseku med izvozom Bizovik in razcepom Malence že objavil, ker pa so prispele ponudbe presegale razpisano vrednost (ta je bila nekaj več kot dva milijona evrov), se je odločil razpis ponoviti. Kot so ob objavi ponovnega razpisa, ki se je danes iztekel, zapisali na Darsu, bodo ponudbe, ki bodo brez DDV presegale 2,35 milijona evrov, ocenili kot nedopustne in jih ne bodo upoštevali v postopku ugotavljanja najugodnejšega ponudnika.

Dars namerava na omenjenem odcepu z različnimi ukrepi povečati pretočnost in prometno varnost. To bo rešil načrtovani tretji pas, ki bo vodil iz smeri predora Golovec na izvoz Ljubljana-jug, ravno tako bodo tretji pas uredili skozi galerijo Strmec.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar