FinD - Novice - Bundesbank napoveduje nadaljnjo krepko rast nemškega gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.1.2018

Bundesbank napoveduje nadaljnjo krepko rast nemškega gospodarstva

Frankfurt, 22. januarja (STA) - Rast nemškega gospodarstva je v zadnjem četrtletju lanskega leta nekoliko oslabela, a to sodeč po navedbah tamkajšnje centralne banke Bundesbank ne bi smelo predstavljati večje nevarnosti za nadaljnjo rast. Kot mesečno poročilo centralne banke povzema nemška tiskovna agencija dpa, je razpoloženje v največjem evropskem gospodarstvu nadpovprečno.

Nemško gospodarstvo še naprej raste z izrazito visokim tempom, je v mesečnem poročilu zapisala centralna banka Bundesbank. Kot so dodali, je stanje nadpovprečno dobro tako na trgu dela kot pri naročilih v industriji. Prav tako so zelo optimistično razpoloženi podjetniki in potrošniki.

V zadnjem lanskem četrtletju je bila sicer rast nemškega gospodarstva nekoliko šibkejša kot v poletnih mesecih, pri čemer so v Bundesbank zapisali, da bi to lahko pripisali dvema podaljšanima prazničnima vikendoma v oktobru. Dodali so, da rahlega padca v rasti ne gre jemati kot trend.

V predhodni oceni je nemški statistični urad zapisal, da se je nemško gospodarstvo od oktobra do konca decembra na četrtletni ravni okrepilo za 0,5 odstotka. V prvi oceni celotnega lanskega leta pa so ugotovili 2,2-odstotno rast bruto domačega proizvoda.

Po poročanju dpa je tako največje evropsko gospodarstvo zraslo že osmo zaporedno leto, lanska rast pa je bila najmočnejša po letu 2011. Natančne podatke o rasti nemškega gospodarstva bo sicer statistični urad predstavil 14. februarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar