FinD - Novice - Gradnja Šumija naj bi se začela letos
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.1.2018

Gradnja Šumija naj bi se začela letos

Ljubljana, 22. januarja (STA) - Po več kot desetletju od prvih napovedi naj bi letos v središču Ljubljane začeli graditi 35 milijonov evrov vreden poslovno-stanovanjski kompleks Šumi, poročajo Finance. Družba Šumijev kvart, ki bdi nad projektom, je na agencijo za okolje vložila vlogo za pridobitev okoljevarstvenega soglasja.

Kot je za Finance povedal Miha Gostiša, šef Šumijevega kvarta, ki sodi pod KD Group, so projekt prodajali več let. Ker ni bilo ustreznega kupca, so se odločili, da ga izvedejo sami.

Priprave na začetek gradnje so po njegovih besedah v polnem teku. "Predvideni začetek del je v prvi polovici tega leta, dokončanje pa v letu 2020," je dejal Gostiša.

Za dokončanje projekta Šumi investitor potrebuje okoli 35 milijonov evrov. V Šumiju naj bi bilo približno 5000 kvadratnih metrov pisarniških prostorov, še enkrat toliko trgovsko-gostinskih površin ter 95 stanovanj.

Gostiša je o tem, kakšna bo cena stanovanj, dejal, da bodo ta različna po velikosti in ceni. "Prepričani smo, da bodo cene konkurenčne glede na visoko kakovost in edinstveno lokacijo," je povedal za časnik.

Koliko časa bo družba čakala na rešitev vloge za pridobitev okoljevarstvenega soglasja, ni znano. Kot izpostavljajo Finance, je nekdanji Kolizej, zdaj palača Schellenburg, na soglasje čakal skoraj leto dni.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar