FinD - Novice - Ptujska občina išče izvajalca za prenovo mestne tržnice
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.1.2018

Ptujska občina išče izvajalca za prenovo mestne tržnice

Ptuj, 22. januarja (STA) - Mestna občina Ptuj je z objavo razpisne dokumentacije na svoji spletni strani in portalu javnih naročil začela s postopkom javnega naročila, s katerim išče izvajalca del pri evropsko sofinanciranem projektu prenove mestne tržnice. Časa za oddajo ponudb je do 12. februarja, še isti dan bo v mestni hiši potekalo njihovo javno odpiranje.

Kot predvideva razpis, bo izbrani izvajalec z deli začel takoj po sklenitvi pogodbe, pri čemer je kot maksimalni čas gradnje predvidenih sedem mesecev. Naložbo bo ptujska občina pokrila s sredstvi iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN), ocenjena pa je na 4,8 milijona evrov.

Prenovljena mestna tržnica naj bi bila po besedah župana Mirana Senčarja po obnovi urejeno središče dogajanja, prodaje domačih proizvodov, kulinarične ponudbe in prireditev. Z obnovo bo spremenjen tudi prometni režim v tem delu mesta, povečana bo peš cona in s tem narejen prvi korak k zmanjšanju števila avtomobilov v starem mestnem jedru.

Mestni svetniki so julija lani projekt potrdili brez glasov proti, čeprav je bilo nekaj pomislekov glede zagotovitve ustreznega števila parkirnih mest, saj bodo sedanja ob tržnici s prenovo ukinjena. Po takratnih zagotovilih župana se dogovarjajo za izgradnjo garažne hiše, pri čemer naj bi obstajal tudi zasebni interes.

Se je pa kmalu po sprejetem sklepu organizirala civilna iniciativa, ki sicer ni nasprotovala obnovi tržnice, a je bila odločno proti poseku nekaj starih in velikih dreves. V ta namen so zbrali celo več kot 4000 podpisov, a mestna uprava jim ni prisluhnila. Stari cigarovci so tako kmalu po novoletnih praznikih nenapovedano padli v enourni jutranji akciji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar