FinD - Novice - Audi v odpoklic dodatnih 130.000 dizelskih avtomobilov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.1.2018

Audi v odpoklic dodatnih 130.000 dizelskih avtomobilov

Berlin, 22. januarja (STA) - Nemški avtomobilski proizvajalec Audi bo moral po nalogu oblasti zaradi nepravilnosti pri merjenju izpušnih plinov vpoklicati dodatnih 130.000 avtomobilov z dizelskim motorjem. Tokrat gre za močnejše motorje v6, v katerih so preiskovalci odkrili "nedopustne naprave za izklop sistema", je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah nemškega ministrstva za promet gre za motorje v nekaterih modelih a4, a5, a6, a7, a8, q5, sq5 in q7, ki jih je Audi prodajal kot ustrezne emisijskemu standardu euro 6.

Odpoklic je le še eden od mnogih v aferi dieselgate, ki je izbruhnila septembra 2015, ko so v Volkswagnu, katerega del je tudi Audi, priznali, da so v 11 milijonov vozil po vsem svetu vgradili programsko opremo, ki je na testih prikazovala nižje vrednosti izpušnih plinov. Prevaro so razkrile ameriške oblasti.

Tudi Audi je moral že prej odpoklicati nekatera vozila. Lani poleti pa jih je 850.000 odpoklical prostovoljno, da bi jim zagotovil brezplačno nadgradnjo programske opreme, s katero naj bi se raven emisij v dejanskih voznih pogojih izboljšala.

Takrat je šlo poleg motorjev z osmimi valji prav za različice v6 tdi, kar je po navedbah nekaterih poznavalcev povečalo dvom v ustreznost posodobitev programske opreme.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar